Waarom de collega's Claudine zullen missen ...

Op 1 mei 2020 startte Claudine De Spiegeleer officieel aan haar pensioen. Ze heeft er een lange carrière aan het UZ opzitten waarvan het grootste deel samen met haar zus Nadine. De corona-crisis zorgde ervoor dat de festiviteiten uitgesteld moesten worden en de collega's niet op een normale manier afscheid konden nemen. Om dat een klein beetje goed te maken, laten we er een aantal aan het woord.

 

Claudine was voor mij een top-collega! Ik ga haar ongelofelijk hard missen. Niet alleen omwille van haar werkinzet maar zeker ook om haar persoonlijkheid. Claudine stond altijd voor iedereen klaar zelfs als ze daarvoor eigen problemen aan de kant moest schuiven. Ze is heel creatief en ontwerpt b.v. haar eigen kledij. Daar bewonder ik haar om. Ik hoop dat ze nu verder kan genieten van het leven en veel tijd heeft voor haar kleinzoon waarover ze zo goddelijk kan vertellen. 

Conny De Groote

 

Toen ik startte op de dienst maakte ik snel kennis met de zussen Nadine en Claudine De Spiegeleer. Ik moet bekennen dat het behoorlijk lang heeft geduurd vooraleer ik ze uit elkaar kon houden; twee zussen die toch wel op elkaar leken en allebei omgeven werden door stapels met van die blauwe dossiers waar we toen nog mee werkten. Claudine zal mij bijblijven als een uiterst behulpzame collega die kordaat kon zijn als het moest en ondersteunend als het kon. We gaan haar heel hard missen. Het moment waarop ik haar het meeste zag stralen is ongetwijfeld toen ze kwam vertellen dat haar kleinzoon was geboren. Hopelijk kan ze nog veel leuke momenten met hem beleven.

Davy Van Stevendaal

 

Ik ken Claudine van bij de start van mijn carrière in het UZ in 2006. Jarenlang werkten we samen, Nadine, Claudine en ik in een bureautje aan de vroegere receptie. Je mocht Claudine alles vragen, niets was haar te veel. Ze had ook aandacht voor de sfeer onder de collega's. Een van de grappigste momenten die ik mij herinner is toen we op 1 april eens een buitenlandse tandarts naar de wachtzaal stuurden om patiënt Piet Snot af te roepen. We kwamen niet meer bij van het lachen. Ook de vlierbessenlikeur die ze zelf maakte en waarvan wij af en toe een proevertje kregen, zal mij zeker bijblijven. Ik wens jou nog vele fijne jaren om van jouw pensioen te genieten, Claudine!

Tania D'haeyer

 

Bij de start van mijn carrière werkte Claudine als secretaresse voor Prof. Verbeeck. Ik weet dat ze dat zeer graag heeft gedaan en er met heimwee aan terugdacht. Na zijn emeritaat maakte ze een geslaagde switch naar de tarificatie. Ze werd een experte in nomenclatuur en was iemand waarop je echt kon vertrouwen. Claudine hield voor ons deadlines in het oog, nam zelf initiatief om verbeteringen of aanpassingen voor te stellen en trok zaken recht die administratief scheef waren gelopen. Ze slaagde er ook in om mensen op een vriendelijke maar kordate manier op zaken te wijzen. Claudine was kortom een fijne collega die zeker gemist zal worden.

Guy De Pauw

 

Claudine was voor mij niet alleen een fijne collega maar vooral ook een lieve vriendin. Ze is een joviale, toffe madame die heel goed kan luisteren. Ik denk met veel plezier terug aan onze middagpauzes op een bankje in de zon waarbij we allebei ons hart eens konden luchten. We maakten samen ook veel lol en wisten wat we aan elkaar hadden. Zo zal ik nooit vergeten hoe ze lekkere sandwiches bakte voor het verjaardagsfeestje van mijn zoon. Ik hoop haar in de toekomst zeker nog regelmatig terug te zien.

Chantal Van Huffel