VOLZET - Cursus 14 - Rubberdam: de rode lap voor de tandarts of voor de patiënt?

Wanneer
21-04-2020 van 13:30 tot 17:00
Waar
VUB – gebouw K – Tandheelkunde
Voertaal
Nederlands
Door wie
Tandarts Vandendael Mathieu
Voeg toe aan mijn agenda

Hoorcollege + practicum - Rubberdam: de rode lap voor de tandarts of voor de patiënt?

Rubberdam werd reeds uitgevonden in de 19e eeuw en hoort traditioneel tot het universitair curriculum. Deze is ondertussen uitgegroeid tot een basisbehoefte en is niet meer weg te denken binnen de tandheelkunde.

Desondanks is het aantal gebruikers ondermaats. De rubberdam geeft nochtans uzelf en uw patiënt meer comfort, rust, veiligheid, infectiepreventie en beter zicht tijdens de behandeling.

De cursus is bestemd voor tandartsen die weinig of geen rubberdam gebruiken, maar ook voor de regelmatige rubberdamgebruikers die hun techniek willen verfijnen.

Aan de hand van theoretische en praktische oefeningen zullen alle technieken aan bod komen om eenvoudige maar ook moeilijke casussen op te lossen. Een groot aantal tips en tricks zullen aan bod komen.

Doel van de cursus is iedereen aan te sporen om de rubberdam dagelijks te gebruiken. De praktijkoefeningen zullen het onwennig of onzeker gevoel wegwerken van de cursisten. Alle hulpmiddelen zullen tijdens het praktijkgedeelte uitvoerig getest worden op frasacomodellen in de fantoomkop.

De rubberdam moet geen obstakel meer zijn voor de cursist.

 

DOELGROEP: Algemeen tandarts

BIJDRAGE: 200 euro / leden Dent-Alumni 170 euro

                     Koffie en syllabus inbegrepen

AANTAL DEELNEMERS: max. 20

ACCREDITERING EN DEELGEBIED: 20 AE/DG 4 aangevraagd*

Inschrijven voor cursus