Cursus 25 - De overkappingsprothese op implantaten

Wanneer
05-09-2019 van 13:30 tot 17:00
Waar
VUB - Gebouw K - Tandheelkunde
Voertaal
Nederlands
Door wie
Dr. Tim De Rouck & Iris Wyn
Voeg toe aan mijn agenda

Hoorcollege + practicum - De overkappingsprothese op implantaten

 Ondanks de vooruitgang binnen de conserverende en parodontale zorgverlening wordt een segment van de bevolking nog steeds volledig edentaat.

Bijgevolg is de traditionele volledige gebitsprothese nog niet obsoleet geworden. Een gebrek aan retentie van dergelijke prothese blijkt een prominente klacht te zijn van vele edentaten en kan een indicatie zijn voor het plaatsen van implantaten.

Toch dienen heel wat beslissingen in dit kader te worden genomen om te komen tot een rehabilitatie op maat van de patiënt. Zo zal de tandarts op basis van wetenschappelijke achtergrond advies moeten verlenen met betrekking tot de keuze tussen vast of uitneembaar prothetisch herstel, het aantal implantaten en de wijze van verankering van de suprastructuur.

In deze interactieve cursus komen deze prothetische vraagstukken aan bod. Ook de chirurgische voorzorg, zorg en nazorg wordt aan de hand van casuïstiek besproken. In een laatste deel wordt een hands-on voorzien. Basishandelingen zoals het plaatsen van een afdrukstift, het nemen van een individuele afdruk en het uitvoeren van een relining/rebasing bij een patiënt met implantaten komen hierbij aan bod.

 

DOELGROEP: Algemeen tandarts

BIJDRAGE: 200 euro / leden Dent-Alumni 170 euro

                     Koffie en syllabus inbegrepen

AANTAL DEELNEMERS: max. 20

ACCREDITERING: 20 AE - DG 6 (10) & DG 7 (10)

Inschrijven voor cursus