Cursus 29 - Machinaal prepareren en warm vullen

Wanneer
11-09-2020 van 09:00 tot 17:00
Waar
UZGent – Ingang 22 – Tandheelkunde
Voertaal
Nederlands
Door wie
Dr. Maarten Meire / Filip Calberson / Christophe Deroose
Voeg toe aan mijn agenda

Hoorcollege + practicum - Machinaal prepareren en warm vullen

In deze praktijkgerichte cursus wordt de nadruk gelegd op de voordelen, het concept, en de praktische implementatie van de machinale wortelkanaal preparatie, en op de warme verticale gutta-percha condensatie. Daarnaast komen ook andere stappen die belangrijk zijn voor de goede uitkomst van een endodontische behandeling aan bod, meerbepaald de openingscaviteit, (elektronische) lengtebepaling en (passieve ultrasone) irrigatie.

 

Na een wetenschappelijk onderbouwd, maar voornamelijk praktijkgericht hoorcollege, kunnen deelnemers aan de hand van oefenblokjes en zelf verzamelde geëxtraheerde tanden, uitgebreid kennismaken met machinale wortelkanaalpreparatie met moderne roterende NiTi instrumenten (zoals Twisted Files, K3XF). Welke voordelen bieden deze ten opzichte van oudere generaties NiTi’s? Zijn deze instrumenten effectief minder breukgevoelig en meer flexibel? Hoe deze veilig gebruiken?

In de namiddag volgt een uiteenzetting over warme vultechnieken, en zal de vultechniek met toestellen voor warme verticale gutta-percha condensatie (zoals vb. de Elements Obturation Unit) belicht worden. Deze vultechniek kunnen de deelnemers zich in het daaropvolgende oefengedeelte onder begeleiding eigen maken.

 

Deze cursus, waarbij het hands-on oefengedeelte tot doel heeft de leercurve te overbruggen om nadien in de praktijk aan de slag te kunnen, richt zich zowel op practici die voor het eerst met deze technieken kennis maken, als zij die reeds deze technieken hanteren, maar ze verder wensen te vervolmaken of te perfectioneren

 

DOELGROEP: Algemeen tandarts

BIJDRAGE: 375 euro / leden Dent-Alumni 325 euro

                     Koffie, lunch en syllabus inbegrepen

AANTAL DEELNEMERS: max. 20

ACCREDITERING EN DEELGEBIED: 40 AE/DG 4 aangevraagd*

Inschrijven voor cursus