Cursus 38 - Gecombineerde orthodontisch-chirurgische behandelingen: nieuwe perspectieven

Wanneer
08-10-2020 van 13:30 tot 17:00
Waar
VUB – gebouw K – Tandheelkunde
Voertaal
Nederlands
Door wie
Dr. Karlien Asscherickx
Voeg toe aan mijn agenda

Hoorcollege - Gecombineerde orthodontisch-chirurgische behandelingen: nieuwe perspectieven

Het merendeel van de patiënten die een orthodontist consulteren zijn voornamelijk bezorgd om het (on)esthetisch voorkomen van de tanden. Enkelen consulteren specifiek omwille van functionele problemen.

Aan de basis van zeer veel malocclusies ligt een foute relatie van het skelet. In veel gevallen kan de dentale afwijking gecorrigeerd worden met orthodontische camouflage (extracties, dento-alveolaire compensaties,....).

Het corrigeren van de dentale afwijking leidt echter niet altijd tot een goede functie en een harmonisch gelaat, en kan dezen eventueel zelfs negatief beïnvloeden. Het is belangrijk dat de practicus dit kan inschatten en ook duidelijk kan overbrengen aan de patiënt wanneer voor een bepaalde behandeling wordt gekozen.

In deze cursus wordt dieper ingegaan op de verschillende handelingsmogelijkheden: gecombineerde orthodontisch-chirurgische behandeling of orthodontische camouflage.

Meer specifiek komen aan bod: extracties versus distracties (bovenkaak en onderkaak) en sluiten van anterieure open beten.

 

DOELGROEP: Algemeen tandarts / orthodontist

BIJDRAGE: 200 euro / leden Dent-Alumni 170 euro

                     Koffie en syllabus inbegrepen

AANTAL DEELNEMERS: max. 50

ACCREDITERING EN DEELGEBIED: 20 AE/DG 5 aangevraagd*

Inschrijven voor cursus