VOLZET - Cursus 40 - Van Endo tot Restauratie: wat zijn de nieuwste biomimetische concepten?

Wanneer
13-10-2020 van 09:00 tot 17:00
Waar
VUB – gebouw K – Tandheelkunde
Voertaal
Nederlands
Door wie
Mathieu Vandendael / Ferdinand de Hemptinne
Voeg toe aan mijn agenda

Hoorcollege + practicum - Van Endo tot Restauratie: wat zijn de nieuwste biomimetische concepten?

Wat is de beste behandeling bij een pulpitis op een zwaar gevulde molaar? Wanneer ga ik een extra retentie in het kanaal voorzien na een endodontische behandeling? Welke vijlen gaan de vormgeving van het kanaal volgen? Wat betekent Reciproc Blue of Pro Taper Next? Zijn alle composieten voldoende sterk voor de opbouw van een endodontisch behandeld element? Welk is de meest geschikte restauratie na een endodontische behandeling?

Onlay, endocrown of kroon, wat is het juist prothetisch herstel? Kunnen we een digitale afdruk nemen onder een rubberdam? Wat is biomimetisme?

 

Dit zijn allerlei vragen die regelmatig gesteld worden door tandartsen en waar we een uitgebreid antwoord op willen geven.

Het doel van deze cursus is van een tand, van de endodontische behandeling tot een eind restauratie te kunnen voorzien, met het oog op alle biomimetische aspecten. De cursist krijgt een theoretisch achtergrond gepaard met een uitgebreid praktijk gedeelte.

Van de mechanische preparatie tot het inscannen van een tand en het ontwerpen van een onlay, alles zal aan bod komen en door de cursist geoefend worden.

 

DOELGROEP: Algemeen tandarts

BIJDRAGE: 350 euro / leden Dent-Alumni 300 euro

                     Koffie, lunch en syllabus inbegrepen

AANTAL DEELNEMERS: max. 16

ACCREDITERING EN DEELGEBIED: 40 AE/DG 4 aangevraagd*

Inschrijven voor cursus