Ghent Alliance for Tissue Engineering (GATE)

Wetenschappelijk onderzoek naar plastische chirurgie

In 2018 werd de Ghent Alliance for Tissue Engineering (GATE) opgericht onder impuls van prof. dr. Phillip Blondeel. GATE is een consortium van meerdere faculteiten aan de UGent, o.a. Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen, Chemie en Ingenieurswetenschappen.

Wat?

Tissue engineering is de wetenschap die zich bezig houdt met het kweken van weefsel in een laboratorium. Er bestaan verschillende soorten weefsel: vetweefsel, kraakbeen, botweefsel en andere. Wereldwijd zijn er al verschillende structuren in een laboratorium gemaakt via tissue engineering, zoals een oor, een blaas, een bloedvat. Hoewel dit nog heel experimenteel is, zoekt onze dienst naar manieren om die technieken te kunnen gebruiken in de dagelijkse geneeskunde.

Voor wie?

Het doel is om intenser samen te werken en een platform te creëren voor jonge wetenschappers zodat ze gemakkelijker in contact kunnen komen met collega's uit andere disciplines. Naar de buitenwereld en bedrijfswereld willen we ons ook als één front tonen om hun huidige problemen op te lossen.

Doel?

We hopen in de toekomst van de Ghent Alliance for Tissue Engineering te kunnen evolueren naar een Kliniek voor Tissue Engineering met waardevolle, innovatieve en gevalideerde toepassingen in de gezondheidszorg.

Contact