Symposium BrainComm: 'Op éénzelfde golflengte - De toekomst van taal- en spraakdiagnostiek'

Wanneer
09-02-2018 van 09:00 tot 17:00
Waar
NH hotel, Hoogpoort 63, 9000 Gent
Voertaal
Nederlands
Door wie
Vakgroep Spraak-, Taal- en Gehoorwetenschappen, Onderzoeksgroep 'BrainComm'
Contact
miet.deletter@ugent.be
Website
http://www.nwts.ugent.be
Voeg toe aan mijn agenda

Dit symposium geeft in een voormiddag-programma een update over de connectiviteit van taal in de hersenen 'van kind tot volwassene'. In de namiddag wordt dieper ingegaan op de wijze waarop neuroplasticiteit bij personen met afasie in de klinische praktijk gemeten en beïnvloed wordt

Dit symposium geeft in een voormiddag-programma een update over de connectiviteit van taal in de hersenen 'van kind tot volwassene'. In de namiddag wordt dieper ingegaan op de wijze waarop neuroplasticiteit bij personen met afasie in de klinische praktijk gemeten en beïnvloed wordt.

In de voormiddag krijgt u een update van de connectiviteit van taal in de hersenen 'van kind tot volwassene'. Daarbij wordt de ontwikkeling van het taalconnectoom geduid en wordt de functionele en structurele connectiviteit van semantiek, grammatica en lezen uiteengezet. Vervolgens krijgt u een uiteenzetting over de wijze waarom neuroplasticiteit in de diagnostiek van spraakapraxie wordt gemeten en hoe EEG als tool voor vroegdetectie van auditieve en linguïstische degeneratie wordt gebruikt.

In de namiddag leert u hoe neuroplasticiteit bij personen met afasie in de klinische praktijk gemeten en beïnvloed wordt. Dit zowel in functie van wakkere chirurgie als bij diagnostiek en follow-up van personen met centraal auditieve begripsproblemen. We eindigen met een update rond neuromodulatie bij personen met afasie, anno 2018. We wensen u een boeiende dag toe!