Open Science Framework: een open source webapplicatie om je research workflow te organiseren

Wanneer
22-09-2017 van 12:00 tot 13:30
Waar
Stille ruimte KCGG, gelijkvloers K3 (campus UZ Gent)
Voertaal
Engels
Door wie
KCGG
Contact
nele.pauwels@ugent.be
Website
https://webapps.ugent.be/eventManager/events/openscienceframework
Voeg toe aan mijn agenda

Knowledge 2 Connect is een initiatief georganiseerd door het Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg Gent. Met een aanbod van een 5-tal lunchontmoetingen per jaar wil het Kenniscentrum onderzoekers inhoudelijk ondersteunen.

Knowledge 2 Connect is een initiatief georganiseerd door het Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg Gent. Met een aanbod van een 5-tal lunchontmoetingen per jaar wil het Kenniscentrum onderzoekers inhoudelijk ondersteunen. De focus is gericht op het op maat informeren en het uitwisselen van praktijkgerichte informatie. Tevens willen we met dit initiatief ook een gelegenheid tot ontmoeten en netwerking creëren. De lunches zijn praktijkgericht en toegankelijk voor alle onderzoekers die zich toeleggen op gezondheidsthema’s.

Praktisch
Inschrijven is noodzakelijk voor iedere lunch, via de link onderaan de beschrijving van iedere lunchontmoeting. Tijdens elke sessie wordt een broodjeslunch voorzien, met dank aan onze sponsors. Accreditering voor alle Knowledge 2 Connect lunchontmoetingen werd aangevraagd (rubriek 6 ‘Ethiek en economie’).

Contact
Vragen of suggesties? Nele Pauwels, Informatiedeskundige van het KCGG op nele.pauwels@ugent.be of 09/332 24 43.

 

PROGRAMMA KNOWLEDGE 2 CONNECT (2017-2018)

Open Science Framework: een open source webapplicatie om je research workflow te organiseren

Tijdens deze Knowledge 2 Connect lunchontmoeting zal Prof. Lennart Martens het gebruik van het Open Science Framework (OSF) illustreren. Dit interdisciplinaire platform helpt onderzoekers om onderzoeksprojecten, -materialen en -data te beheren, te documenteren, te delen, te registreren en te archiveren. Dit instrument is bedoeld om onderzoekers te ondersteunen door mogelijkheden aan te bieden voor het vastleggen van verschillende aspecten en producten van de onderzoekscyclus, waaronder het ontwikkelen van een onderzoeksidee, het ontwerpen van een studie, het opslaan en analyseren van verzamelde gegevens, het schrijven van rapporten en het publiceren van een publicatie.

 

Volgende vragen worden tijdens deze Knowledge 2 Connect beantwoord:
  • Hoe bewaar je al je bestanden, gegevens en protocollen op één centrale locatie?
  • Hoe maak je delen van je project openbaar of privé, zodat je gemakkelijk samenwerkt met collega’s intern en extern aan jouw organisatie?
  • Hoe maak je rechtstreekse verbinding tussen je favoriete tools en platformen van derden (zoals Google Drive, Dropbox, GitHub en Mendeley) en het Open Science Framework? Op die manier werk je samen en blijf je georganiseerd terwijl je nog steeds van jouw favoriete externe diensten gebruik maakt.

Lennart zal de voordelen van dit platform ten opzichte van andere platformen toelichten, op basis van zijn eigen ervaringen in het domein van de Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen.

 

Gastspreker: Lennart Martens is professor aan de Universiteit Gent en adjunct-directeur van het VIB-UGent Centrum voor Medische Biotechnologie.

Datum: 22/09/2017

Tijdstip: 12:00-13:30 (er wordt een broodjeslunch aangeboden, met dank aan onze sponsors)

Plaats: Stille ruimte KCGG, gelijkvloers K3 (campus UZ Gent)

Taal: Engels

Inschrijven: https://webapps.ugent.be/eventManager/events/openscienceframework