Criteria Onderzoeksstage

 • Voorstel voor criteria voor het toekennen en betoelagen van een onderzoeksstage (jaar 7) in het buitenland (Europees of overzees)
 •  

  Indien nog geen Erasmusstage in jaar 6, kan een onderzoeksstage in jaar 7 zonder probleem onder de noemer Erasmus worden ondergebracht voor een Europese onderzoeksstage.

   

  Voor een overzeese onderzoeksstage moet een applicatie bij de VLIR ingestuurd worden.

   

  Wat betreft een aanvraag voor een Europese onderzoeksstage: indien in jaar 6 wel een Erasmusstage werd gelopen, kan een ondersteuning vanuit het CIFG worden overwogen indien (zie cursief gedrukte tekst):

  Wat betreft een aanvraag voor een overzeese onderzoeksstage en bij afwijzing van de VLIR aanvraag, kan een ondersteuning vanuit het CIFG worden overwogen indien (zie cursief gedrukte tekst):

   

  -de onderzoeksstage kadert in een (wetenschappelijk) carrièretraject

  -kan aangetoond worden dat alternatieve financiering niet mogelijk is

  -een UGent ZAP-lid een gemotiveerde aanbevelingsbrief aflevert

  -de onderzoeksleider van het buitenlands centrum een gemotiveerde aanbevelingsbrief aflevert

  -een aanvraagbrief door de aanvragende stagiair wordt ingediend, samen met hogervermelde aanbevelingsbrieven, ten laatste ingediend op 31 augustus van het jaar van de onderzoeksstage, waarin een beschrijving van het onderzoeksproject wordt opgegeven en precies wordt omschreven wat de opdracht zal zijn van de aanvrager (max 2pp. A4)

  -na het beëindigen van de stage, een verslag van de onderzoeksstage onder de vorm van bij voorkeur een thesis, artikel of minstens een verslag van 3pp. A4, ingestuurd wordt.