Feedback studieresultaten

Wat kan je doen als je studieresultaten van het eerste semester tegenvallen?

Durf na te denken over je studiekeuze.  Wil jij je opleiding verder zetten of denk je na over studieverandering?

 

Ik ben ervan overtuigd dat ik niet in de juiste opleiding zit. Ik wens mijn huidige inschrijving stop te zetten en zal in het 2e semester heroriënteren naar een nieuwe opleiding.

 • Meer info
 • Je wil heroriënteren naar een opleiding binnen de UGent?
  Neem zo snel mogelijk (zéker voor 1 maart) contact op met de trajectbegeleiding van je nieuwe opleiding.  Instromen in een nieuwe opleiding in het 2e semester betekent heel vaak dat je niet meer alle vakken kan of mag opnemen. Deze studieverandering bespreek je met de trajectbegeleider van de opleiding die je in het 2e semester wil starten. 
 • Je wil heroriënteren naar een opleiding in een andere onderwijsinstelling?

  Controleer de website van de nieuwe onderwijsinstelling en neem rechtstreeks contact op met de trajectbegeleider van je nieuwe onderwijsinstelling. Zij kunnen je verder informeren over de mogelijkheden om te starten in februari..
  PS Je betaalt minder inschrijvingsgeld als je heroriënteert naar een opleiding binnen de associatie Universiteit Gent (Arteveldeschool, HOGENT en Howest). Arteveldeschool en HOGent geven gerichte infosessies voor wie wil starten in februari. 

 

Ik twijfel over mijn studiekeuze maar heb nog geen idee voor welke nieuwe opleiding ik me wil inschrijven.

 • Maak zo snel mogelijk een afspraak (zéker voor 1 maart) bij de trajectbegeleiding van onze faculteit om je opties te bespreken en eventueel je curriculum voor het tweede semester aan te passen of je opleiding stop te zetten.
 • Als na dit gesprek blijkt dat je in dezelfde opleiding blijft, onderneem dan stappen om je studie-aanpak bij te sturen (zie hieronder).

 

Ik blijf momenteel overtuigd van mijn studiekeuze en wens stappen te ondernemen om mijn studie-aanpak te evalueren en bij te sturen.

 • Ga zeker naar de feedback van de vakken waarvoor je niet geslaagd bent. De feedbackmomenten vind je via Ufora.
 • Kom naar de facultaire sessie ‘efficiënter studeren’ om problemen met je studiemethode en –planning aan te pakken (inschrijving verplicht)

 • Bekijk het aanbod van de afdeling studieadvies rond het aanpakken van uitstelgedrag of faalangst.

 • Maak een afspraak met de studiebegeleiding voor een persoonlijk gesprek voor bijkomende vragen.

Onderneem nu actie!

Veel succes in het tweede semester.