Archeologiedagen 2018 - Met archeologen op café

Wanneer
02-06-2018 van 19:30 tot 21:00
Waar
De Geus van Gent, Kantienberg 9
Voertaal
Nederlands
Door wie
Vakgroep Archeologie
Contact
maxime.poulain@ugent.be
Website
https://www.uitinvlaanderen.be/agenda/search?search=archeologiedagen
Voeg toe aan mijn agenda

Panelgesprek over het hoe, wat, wie, waarom… van archeologie en archeoloog zijn, olv Tina De Gendt en met drie archeologen / UGent alumni

Archeologiedagen 2018, 1 en 2 juniIn Vlaanderen zijn enkele honderden archeologen actief. Wat doen die eigenlijk? Is er in onze bodem wel nog iets te vinden? En hoe doe je dat juist, iets vinden en opgraven? Het zijn slechts enkele vragen die aan bod komen tijdens een gezellig gesprek gemodereerd door Tina De Gendt, historica en journalist, en 3 UGent alumni. Aan het woord zijn vlotte praters Luc Bauters, erfgoedconsulent voor de Provincie Oost-Vlaanderen met heel wat jaren op de archeologische teller, Nele Vanholme, eersteklas archeologe die de huidige Vlaamse terreinarcheologie van binnen en van buiten kent, en Gertjan Plets, West-Vlaamse globetrotter gespecialiseerd in Russisch erfgoed en Vlaamse identiteit die speciaal komt afzakken van de Universiteit Utrecht.


Geïnteresseerd, of heb je zelf een vraag die je altijd wilde stellen? Iedereen is welkom op zaterdag 2 juni, vanaf 19.00 uur in de Geus van Gent (Kantienberg 9, Gent), één van de meest sfeervolle cafés van Gent. Het startschot van deze activiteit wordt gegeven om 19.30 uur, het einduur is voorzien rond 21 uur, al weerhoudt niets u ervan om met de archeologen aan de toog te blijven plakken.

Met archeologen op café