Lezing 4 - 'Archéologie de l'Asie Centrale': Henri-Paul Francfort

Wanneer
07-03-2018 van 19:30 tot 21:30
Waar
Auditorium 2 Franz Cumont, Blandijnberg 2, 9000 Gent
Voertaal
Frans
Door wie
Prof. dr. Jean Bourgeois
Contact
jean.bourgeois@ugent.be
Website
http://www.ugent.be/lw/nl/anneedelafrance
Voeg toe aan mijn agenda

Entre la Grèce, la Perse et la Chine : les Scythes nomades des steppes (8e siècle av. J.-C. – 1er siècle de notre ère)

Naar aanleiding van het Frankrijkjaar nodigt de vakgroep Archeologie vier specialisten uit van de archeologie van (vooral) de steppen van Centraal-Azië, in een 4-delinge lezingenreeks die telkens op woensdagavond plaatsvindt. De vier lezingen belichten diverse aspecten van de archeologie van deze gebieden, in het Altaj-gebergte, in de provincie Xinjiang (China), in Mongolië, Kazakhstan en Siberië. Blokkeer alvast de agenda's, want het belooft interessant te worden!


Deze keer is het de beurt aan Henri-Paul Francfort, Directeur de recherche émérite au CNRS, die het zal hebben over zijn onderzoek in Kazakhstan en de grootschalige uitwisseling die plaatsvond in de steppebeschavingen van het eerste millennium voor onze tijdrekening.

De lezingen zijn vrij toegankelijk en vinden plaats aan de faculteit Letteren en Wijsbegeerte (Blandijnberg 2), in auditorium 2 Franz Cumont. We beginnen om 19.30 u. stipt.

7 maart 2018

"Entre la Grèce, la Perse et la Chine : les Scythes nomades des steppes (8e siècle av. J.-C. – 1er siècle de notre ère)"

  • Henri-Paul Francfort, Membre de l’Institut de France - Académie des inscriptions et Belles-Lettres, Directeur de recherche émérite au CNRS

20180307francfort.png