Tentoonstelling: Romeinse Steden en Landschappen Onthuld

Wanneer
09-03-2018 00:00 tot 04-04-2018 23:59
Waar
Bibliotheek De Krook, Miriam Makebaplein 1, 9000 Gent
Voertaal
Nederlands
Voeg toe aan mijn agenda

Tentoonstelling Romeinse Steden en Landschappen Onthuld: 17 jaar interdisciplinair archeologisch onderzoek in de vallei van de Potenza rivier (regio Marche, Italië) uitgevoerd door de Vakgroep Archeologie (UGent) o.l.v. Prof. Dr. Frank Vermeulen.

De Vakgroep Archeologie, sectie Mediterrane Archeologie en het voltallige Potenza Valley Survey-team o.l.v. Prof. Frank Vermeulen hebben de eer U uit te nodigen een bezoek te brengen aan de archeologische tentoonstelling "ROMEINSE STEDEN EN LANDSCHAPPEN ONTHULD" die zal plaatsvinden in de gebouwen van De Krook (zaal Blauwe vogel), Miriam Makebaplein 1, 9000 Gent. De tentoonstelling is vrij toegankelijk vanaf vrijdag 9 maart tot en met woensdag 4 april 2018 en dit tijdens de openingsuren van De Krook.

Een reeks verlichte panelen met beeld en tekst verduidelijken de resultaten van meer dan 15 jaar archeologisch onderzoek van de UGent in de Potenza-vallei in centraal Adriatisch Italië. Speciale aandacht wordt geschonken aan de presentatie van niet-invasieve archeologische technieken, de historisch-geografische context, de Romeinse impact op de dynamiek van landschappen en vooral de Romeinse stedelijke cultuur die door middel van het onderzoek van vier verlaten Romeinse steden wordt belicht. Via multimedia visualisaties van dit Gentse onderzoek in de Potenza-vallei kan men kennismaken met de meer dynamische presentaties van het soms erg innovatieve werk van de archeologen alsook met de 3D visualisaties van deze steden tijdens de Romeinse Keizertijd.

Dankzij de samenwerking met de Universiteit van Lund wordt tevens een dynamisch beeld gebracht van het niet-invasief onderzoek en de virtuele visualisatie van een rijk Romeinse stadshuis. Deze opgegraven woning van bankier Lucius Caecilius Iucundus in Pompeji kan met een interactieve VR-oculus toepassing virtueel bezocht worden door de bezoekers.

Er worden geen specifieke rondleidingen voorzien want de opstelling wijst zichzelf uit maar mocht U geïnteresseerd zijn om de VR-oculus toepassing uit te proberen dit kan op 14, 21, 28 en 30 maart telkens van 14u tot 16u.

Virtual Reconstruction of Roman Potentia