Archeologie aan UGent in top 50 wereldwijde ranking

(06-03-2018) De QS World University Rankings geven de opleiding Archeologie aan de UGent de 43e plaats, de hoogste score in België

Volgens de QS World University Rankings, een jaarlijkse lijst die universiteiten over de hele wereld rangschikt volgens hun uitmuntendheid in bepaalde vakgebieden, behoort de opleiding Archeologie aan de UGent tot de top 50 wereldwijd (plaats 43), en het is daarmee de beste opleiding Archeologie van België. In Nederland scoort enkel Leiden hoger. Iets om trots op te zijn!

De Belgische universiteiten zijn in totaal goed voor 26 opleidingen in de top 50, met voor Gent onder andere ook de gerenommeerde opleiding Diergeneeskunde. In de algemene ranking gaat de KU Leuven met de hoogste score lopen, de UGent is daar de tweede van ons land, op plaats 125.