Salongesprek "Uit de ivoren toren": Basisrechten

Door wie
Davy Verbeke
davy.verbeke@ugent.be
Voeg toe aan mijn agenda

UGentMemorie en STAM organiseren begin 2018 drie salongesprekken met coryfeeën die de UGent een gezicht geven.

De geschiedenis van de Universiteit Gent is mensenwerk. In de rand van de expo Stad en Universiteit. Sinds 1817 organiseren UGentMemorie en STAM begin 2018 drie salongesprekken met coryfeeën die de UGent een gezicht geven.

Historica Gita Deneckere nodigt telkens een duo markante wetenschappers uit voor een zondags matineegesprek over hun academische levensverhaal. Ze interviewde hen reeds voor haar jubileumboek Uit de ivoren toren. 200 jaar Universiteit Gent. In de salongesprekken brengt ze een emeritus en een nog actief onderzoeker uit een ander domein in dialoog rond de thema's maakbaarheid, basisrechten en ethiek.

Voor het tweede gesprek in de reeks, over basisrechten, treden Prof. em. Jan De Maeseneer en Prof. Eva Brems aan. Jan De Maeseneer (°1952) is sinds de jaren 1970 betrokken in de beweging van wijkgezondheidscentra en was jarenlang huisarts in Wijkgezondheidscentrum Botermarkt in Ledeberg. Eva Brems (°1969) is de eerste hoogleraar Mensenrechten in België en stichtte aan de UGent het Human Rights Centre.

Toegang is gratis.