De geschiedenis van de astrologie in onze podcast Geheugenissen

Robert Fludd - Utriusque Cosmi Historia (1617-19) (vergrote weergave)

Robert Fludd - Utriusque Cosmi Historia (1617-19)

(18-01-2021) Al millennia lang gaat de mens verklaringen voor het aardse leven zoeken in de sterren. Prof. Steven Vanden Broecke over de geschiedenis van de astrologie.

Het staat in de sterren geschreven

Begin 17e eeuw leverde Galileo Galilei het bewijs voor het heliocentrisme van Copernicus. De toenmalige wetenschap én astrologie hadden altijd de aarde centraal gesteld. Genoeg om de astrologie af te zweren? Toch niet. Astrologie moest simpelweg worden aangepast aan de nieuwe bevindingen. En zo is het eigenlijk doorheen de eeuwenlange geschiedenis van de astrologie altijd gegaan: de praktijk lag steeds onder vuur, maar werd telkens heruitgevonden om te voldoen aan de noden van de tijd. En zo komt het dat je vandaag hippe jonge mensen hun gepersonaliseerde horoscoop ziet checken op hun smartphone en erover posten op Instagram.

Prof. Steven Vanden Broecke gidst ons in aflevering 20 van Geheugenissen langs de vele gedaanten die de astrologie doorheen haar geschiedenis heeft aangenomen, van de openbaring van gods wil, over toegangspoort tot het occulte tot praktische tool om de beste versie van jezelf te worden.

Geheugenissen is een productie van dr. Julie Van Bogaert. Abonneer je gratis via een podcastapp naar keuze en volg de Facebookpagina.