Publieksprijs Vlaamse PhD Cup: Stem op Jeroen De Gussem!

Jeroen De Gussem © Kevin Faingaert (vergrote weergave)

Jeroen De Gussem © Kevin Faingaert

(02-09-2020) Met een doctoraat waarin hij taaltechnologie toepast op middeleeuwse teksten behoort Jeroen De Gussem tot de 8 finalisten van de Vlaamse PhD Cup.

Voor het 5e jaar op rij organiseert Scriptie vzw de Vlaamse PhD Cup, een wedstrijd waarin kersverse doctores hun onderzoek zo overtuigend en bevattelijk mogelijk aan een breed publiek proberen uit te leggen. Op basis van een schriftelijke kandidatuur werden 16 kandidaten geselecteerd uit 81 inzendingen , onder wie dr. Jeroen De Gussem. In november vorig jaar verdedigde hij zijn proefschrift over 'Collaboratief auteurschap in de twaalfde-eeuwse Latijnse literatuur. Een stylometrische benadering van gender, synergie en autoriteit', wat hem de titel van doctor in de Geschiedenis én in de Taal- en Letterkunde opleverde.

Na een intensieve mediatraining mocht Jeroen De Gussem aantreden in de halve finale, in de Marconistudio van de VRT. Daar wist hij de jury te overtuigen met het verhaal van de betwiste liefdesbrieven van Héloise en Abélard, waarbij hij de meest moderne computertechnologie toepaste op eeuwenoude teksten.

Op naar de finale nu als één van de laatste acht! Op dinsdag 6 oktober, in Het Depot in Leuven, is het opnieuw zaak om een lijvig proefschrift herleiden tot een pittig praatje van niet meer dan drie minuten en de vakjury te overtuigen. Er wordt ook een publieksprijs uitgereikt en daarvoor kun je via deze link stemmen.

De winnaar van de PhD Cup krijgt een opleidingsbon bij Vlerick Business School, een videocollege op Universiteit van Vlaanderen, een publicatiemogelijkheid bij Academia Press en uiteraard bakken media-aandacht.

Vorig jaar bereikten dr. Lisa Demets en dr. Jonas Roelens de finale van de Vlaamse PhD Cup en die laatste ging zowaar met zowel de juryprijs als de publieksprijs lopen. Hopelijk doet Jeroen De Gussem het even goed dit jaar!