Middeleeuws kinderfeest op wooow Wetenschapsfestival

Kinderworkshop 'feesten in de middeleeuwen' op het wooow wetenschapsfestival 26/11/2017. (vergrote weergave)

(04-12-2017) Feesten in de middeleeuwen op Dag van de Wetenschap

Op 26 november, Dag van de Wetenschap, was er het jaarlijkse wooow Wetenschapsfestival in het Gentse MIAT. Dankzij enkele enthousiaste collega's konden kinderen daar kennismaken met historisch onderzoek. Tijdens een creatieve workshop leerden ze hoe het er in 1468 aan toeging op het huwelijksfeest van hertog Karel en de Engelse prinses Margaretha, een onvergetelijk totaalevenement met een optocht, steekspelen en muziek dat herinnerd zou worden als het Feest van De Gulden Boom. De deelnemertjes konden niet alleen proeven van middeleeuwse lekkernijen en hun eigen wapenschild in elkaar knutselen, maar ze stonden er ook bij stil hoe de kennis over dit verre verleden ons bereikt heeft en wat het belang was van zulke spektakels in een tijd zonder televisie, sociale media of kranten.