Symposium Getuigenis in vertaling

28-11-2017 van 09:00 tot 18:30
Waar
Faculteit Letteren en Wijsbegeerte, Campus Mercator, lokaal A104, Abdisstraat 1, 9000 Gent
Door wie
Onderzoeksgroepen CLIV, CERES, BIAL en CMSI
anneleen.spiessens@ugent.be
Voeg toe aan mijn agenda

De onderzoeksgroepen CLIV, CERES, BIAL en CMSI organiseren samen met de stichting Auschwitz een symposium over 'Getuigenis in vertaling'.

Het opzet van de dag is om het belang, de impact en de ethische dimensie van vertaling te onderzoeken voor literaire en niet-literaire getuigenissen uit de 20ste en 21ste eeuw. De aandacht gaat uit naar narratieven van vlucht en verdrijving tijdens oorlogen of etnische zuiveringen, en onderdrukking in postkoloniale contexten.

De voormiddag is gewijd aan een reeks academische lezingen in het Nederlands. In de namiddag volgt een forumgesprek met vertalers van Holocaustliteratuur in het Frans. We sluiten de dag af met een keynote-lezing van David Bellos, prof aan Princeton University en vertaler, over 'Testimony in Translation'.

Inschrijven is gratis maar verplicht voor 15 november.

Vind meer activiteiten: