Lezing door Mej. MA Lingshan, voorzitster van CHISAG – Chinese Student Association Ghent - Lecture Cafe 2016

21-11-2016 van 11:30 tot 13:30
Het Pand, Zaal Blancquaert
Door wie
China Platform
inge.mangelschots@ugent.be
Voeg toe aan mijn agenda

Mej. Ma Lingshan, PhD studente in de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen en voorzitster van de Chinese Student Association Ghent (CHISAG) zal haar ervaringen als doctoraatsstudente aan UGent en haar leven in Gent en in het buitenland in het algemeen toelichten tijdens haar lezing. Welke obstakels diende zij te overwinnen? Wat zijn de grote uitdagingen voor een Chinese PhD student aan UGent? In welke mate verschilt het onderzoek doen in UGent van haar academische activiteiten in haar thuisinstelling in China?

Als voorzitster van CHISAG zal zij ook meer in het algemeen spreken over de studie-ervaringen van de Chinese studenten aan UGent? Wat zijn de uitdagingen, de moeilijkheden en de mogelijkheden? Hoe worden zij in UGent verwelkomd en hoe ondervinden zij de ondersteuning die zij krijgen van de betrokken diensten binnen UGent. Biedt deze ervaring in het buitenland een meerwaarde voor hun diploma en toekomstperspectieven?

De lezing zal 1 uur duren en wordt gevolgd door een broodjeslunch tijdens dewelke de deelnemers de kans krijgen om haar vragen te stellen.

Schrijf hier in.
Deadline voor inschrijving: 16 november 2016​