Tentoonstelling 'Romeinse steden en landschappen onthuld'

Wanneer
09-03-2018 10:00 tot 04-04-2018 19:00
Waar
Bibliotheek De Krook
Voertaal
Nederlands
Door wie
vakgroep Archeologie
Contact
frank.vermeulen@ugent.be
Website
http://dekrook.be/
Voeg toe aan mijn agenda

Tentoonstelling georganiseerd door de Vakgroep Archeologie, sectie Mediterrane Archeologie en het Potenza Valley Survey-team o.l.v. prof. Frank Vermeulen.
De tentoonstelling is vrij toegankelijk vanaf vrijdag 9 maart tot en met woensdag 4 april 2018 en dit tijdens de openingsuren van De Krook. 


Een reeks verlichte panelen met beeld en tekst verduidelijken de resultaten van meer dan 15 jaar archeologisch onderzoek van de UGent in de Potenza-vallei in centraal Adriatisch Italië. Speciale aandacht wordt geschonken aan de presentatie van niet-invasieve archeologische technieken, de historisch-geografische context, de Romeinse impact op de dynamiek van landschappen en vooral de Romeinse stedelijke cultuur die door middel van het onderzoek van vier verlaten Romeinse steden wordt belicht. Via multimedia visualisaties van dit Gentse onderzoek in de Potenza-vallei kan men kennismaken met de meer dynamische presentaties van het soms erg innovatieve werk van de archeologen alsook met de 3D visualisaties van deze steden tijdens de Romeinse Keizertijd.

Dankzij de samenwerking met de Universiteit van Lund wordt tevens een dynamisch beeld gebracht van het niet-invasief onderzoek en de virtuele visualisatie van een rijk Romeinse stadshuis. Deze opgegraven woning van bankier Lucius Caecilius Iucundus in Pompeji kan met een interactieve VR-oculus toepassing virtueel bezocht worden door de bezoekers.  

De VR-oculus toepassing kan uitgeprobeerd worden op 14, 21, 28 en 30 maart telkens van 14u tot 16u.

Vind meer activiteiten: