Inaugurele rede Francqui-leerstoelhouder Rens Bod

24-06-2021 van 16:00 tot 18:00
communicatie.lw@ugent.be
Voeg toe aan mijn agenda

De faculteiten Letteren en Wijsbegeerte van de UGent en van de UAntwerpen droegen gezamenlijk prof. Rens Bod voor als kandidaat voor de Internationale Francqui Leerstoel.

Prof. Bod geeft als een ‘uomo universale van de 21ste eeuw’ vorm en richting aan de toekomst van de humane wetenschappen. Hij is hoogleraar Digital Humanities aan de Universiteit van Amsterdam en voorzitter van de internationale Society for the History of the Humanities.

Van februari tot juni 2021 is prof. Bod Francqui-leerstoelhouder aan onze faculteit.

Op donderdag 24 juni houdt Rens Bod de inaugurele rede van de International Francqui Professor Leerstoel 2020-21 en ontvangt hij de Francqui medaille en de UGent medaille.

Meer informatie en inschrijven.

***

The faculties of Arts and Philosophy of Ghent and Antwerp jointly nominated Prof. Rens Bod as a candidate for the International Francqui Chair.

As a 'uomo universale of the 21st century', Prof. Bod gives shape and direction to the future of the humanities. He is Professor of Digital Humanities at the University of Amsterdam and President of the international Society for the History of the Humanities.

From February to June 2021, Professor Bod will hold the Francqui Chair at our faculty.

Rens Bod's inaugural address will be on 24 June. More information and registration.