Conferentie: Retranslation in Context III

07-02-2017 09:00 tot 08-02-2017 18:00
Vakgroep Vertalen, Tolken en Communicatie, Abdisstraat 1, 9000 Gent
Door wie
Centrum voor Literatuur in Vertaling (CLIV), Universiteit Gent en Vrije Universiteit Brussel
piet.vanpoucke@ugent.be
Voeg toe aan mijn agenda

Op 7 en 8 februari 2017 organiseert het Centrum voor Literatuur in Vertaling (CLIV), in samenwerking met de Universiteit Gent en de Vrije Universiteit Brussel de internationale vertaalconferentie 'Retranslation in Context III'.

De conferentie trekt de lijn door van twee eerdere internationale 'Retranslation' conferenties in Istanbul in 2013 en 2015.

56 sprekers uit 22 verschillende landen belichten het aspect 'hervertaling' vanuit een brede waaier aan multidisciplinaire invalshoeken, waaronder geschiedenis van het hervertalen, zelf-hervertaling, ethiek van het hervertalen en economische aspecten van het hervertalen.

De nadruk in de presentaties ligt op literaire hervertaling, maar ook de hervertaling van film, muziek en filosofische en politieke teksten komt aan bod.

www.cliv.be/en/retranslationincontext3

Vind meer activiteiten: