Opening Vandenhove-paviljoen

15-02-2018 van 16:00 tot 17:00
Vandenhove-paviljoen, Rozier 1, Gent
communicatie@ugent.be
Voeg toe aan mijn agenda

Rector Rik Van de Walle opent op donderdag 15 februari plechtig het Vandenhove-paviljoen en de start van de activiteiten van het VANDENHOVE Centrum voor architectuur en kunst.

Het interfacultair centrum VANDENHOVE zal de kunstcollectie Vandenhove, geschonken aan de UGent in 2016, inzetten voor het ontwikkelen van onderwijs, onderzoek en tentoonstellingen op het gebied van architectuur en kunst. Het krijgt daarvoor de beschikking over een nieuw gebouw, ontworpen en geschonken door Charles Vandenhove.

Schenking Vandenhove

De Luikse Architect Charles Vandenhove (1927) schonk in 2012 een belangrijke collectie kunstwerken aan de Universiteit Gent. Hij heeft ook de middelen ter beschikking gesteld om een gebouw te realiseren voor het studiecentrum dat met de collectie zal werken. Vandenhove koos hiervoor een terrein naast de Boekentoren van Henry van de Velde. In het gebouw VANDENHOVE is er een atelier, een tentoonstellingszaal en een auditorium.

De schenking Vandenhove vormt de basis van een nieuw interfacultair onderzoeks- en onderwijsproject aan de Universiteit Gent. De vakgroep Kunst-, Muziek- en Theaterwetenschappen (fac. Letteren & Wijsbegeerte) en de vakgroep Architectuur en Stedenbouw (fac. Ingenieurswetenschappen & Architectuur) zullen samenwerken voor onderwijs en onderzoek over kunstverzamelingen, tentoonstellingsgeschiedenis en tentoonstellingsarchitectuur. In samenwerking met de Universiteitsbibliotheek worden studietentoonstellingen gebouwd die het universitair patrimonium in het licht stellen.

Vind meer activiteiten: