200 jaar UGent is 200 jaar Letteren en Wijsbegeerte

In 2017 viert de UGent haar 200e verjaardag! (vergrote weergave)

In 2017 viert de UGent haar 200e verjaardag!

(28-09-2017) Samen met de UGent viert de faculteit Letteren en Wijsbegeerte haar 200ste verjaardag.

Deze feestelijke gebeurtenis wordt op 17 oktober 2017 in de kijker gezet met Humanities 20.0, een kritische en inspirerende reflectie over de rol van de humanities in de wereld van vandaag en van de toekomst. Daarnaast lanceren we nog drie initiatieven tijdens dit feestjaar: de tentoonstellingen ‘Stoute boeken’ en ‘Tussen Blok en Blad’ en de voordrachtencarrousel Literaire alumni. Ontdek alles over deze vier events op www.ugent.be/200/lw.

Op zondag 8 oktober 2017 wordt iedereen UGent tijdens een bruisend stadsfestival. Verschillende universitaire gebouwen en sites zullen die dag geopend zijn voor het grote publiek. De collega’s van Letteren en Wijsbegeerte organiseren die dag heel wat activiteiten in de Faculteitsbibliotheek, het Blandijngebouw en in de Krook. De meeste activiteiten vinden doorlopend plaats van 13.00 u. tot 17.00 u.; in de Blandijn organiseren we op vaste tijdstippen kinderworkshops waarvoor u wel op voorhand moet inschrijven.

Bekijk alle activiteiten van de faculteit op 8 oktober op iedereenugent.be.

Lees meer artikels over: