Facultair magazine 'Binnenstebuiten': nieuw nummer over Digital Humanities

(03-05-2021) Het tweede nummer van het faculteitsmagazine 'Binnenstebuiten' is nu online te lezen.

De faculteit Letteren en Wijsbegeerte is een huis met vele kamers. Meer dan vijfhonderd onderzoekers, acht vakgroepen en een veelvoud aan opleidingen, van archeologie tot wijsbegeerte, staan borg voor een grote diversiteit aan kennis en expertise in de humane wetenschappen.

Met het facultaire magazine Binnenstebuiten willen we die rijkdom in de kijker plaatsen. We keren de faculteit binnenstebuiten en geven onze medewerkers een gezicht. Wie zijn ze? Wat doen ze? Wat drijft hen?

De Digital Humanities hebben definitief hun intrede gedaan in onze faculteit en vormen het centrale thema van dit nummer. Aanleiding is de Francqui-leerstoel die werd toegekend aan Rens Bod, hoogleraar Digital Humanities aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn komst naar Gent in tijden van corona inspireert tot reflecties over de toekomst én de integratie van de humanities in relatie tot technologie en maatschappij.

Binnenstebuiten verschijnt twee keer per jaar en voorlopig alleen in het Nederlands. Lees het magazine online via www.ugent.be/lw/binnenstebuiten. De papieren versie wordt verdeeld via de personeelsruimtes van de faculteit.

Veel leesplezier!