Zondag 25 november: Dag van de Wetenschap met o.a. gratis kinderworkshop vakgroep Geschiedenis

(23-11-2018) Op de Dag van de Wetenschap kun je ontdekken hoe wetenschappelijk onderzoek en technologische innovaties hun plaats veroverd hebben in elk aspect van ons dagelijks leven, en hoe het belangrijke troeven zijn voor onze toekomst.

De vakgroep Geschiedenis van de faculteit organiseert een gratis kinderworkshop voor kinderen tussen 9 en 12 jaar over muziek en instrumenten uit de middeleeuwen. In deze workshop luisteren we eerst samen, na een korte uitleg over middeleeuwse liederen, naar de bijzondere klanken van oude muziek tijdens een live optreden door een historisch gezelschap. Daarna gaan jullie zelf, met historici van de UGent, aan de slag om elk een ‘hakkebord’ te maken, een middeleeuwse mix tussen een gitaar en een xylofoon. Dat doen we natuurlijk met een hapje en een drankje. Het resultaat van jullie werk mag op het einde mee naar huis!

In het Industriemuseum (voormalig MIAT) is er zondag het WoooW wetenschapsfestival, waar je een liveaflevering van ‘Geheugenissen’, de geschiedenispodcast van de UGent, kan bijwonen.

Kinderworkshop

UGent – Ufo
Sint-Pietersnieuwstraat 35
9000 Gent

zondag 25 november 2018: 14u00 - 16u30

Deze activiteit is gratis. Inschrijven.
Contact:

Geheugenissen