Facultair eredoctoraat voor Dame Gillian Beer

Aula in de Voldersstraat (vergrote weergave)

Aula in de Voldersstraat

(20-03-2018) Dame Gillian Beer (University of Cambridge) ontvangt op 23 maart een eredoctoraat op voordracht van Letteren en Wijsbegeerte. De literatuurwetenschapster schreef essays over de relatie tussen literatuur, wetenschap en academische disciplines.

Tijdens haar Dies Natalisviering op 23 maart 2018 reikt de UGent 5 facultaire en 1 institutioneel eredoctoraat uit:

• Hernando de Soto (Institute for Liberty and Democracy, Lima), op voordracht van de faculteit Recht en Criminologie. De Peruviaanse econoom is de grondlegger van een ontwikkelingsprogramma voor derdewereldlanden in de hele wereld.
  • Dame Gillian Beer (University of Cambridge), op voordracht van de faculteit Letteren en Wijsbegeerte. De Britse literatuurwetenschapster gaf Engelse literatuur aan de universiteit van Cambridge en schreef memorabele essays over de relatie tussen literatuur, wetenschap en academische disciplines.
  • Marcelo Gottschalk (Université de Montréal) op voordracht van de faculteit Diergeneeskunde. De Canadese bacterioloog is wereldwijd een autoriteit op vlak van varkensziektes.
  • Johan Rockström (Stockholm University), op voordracht van de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen. De Zweedse duurzaamheidsonderzoeker krijgt de titel omdat hij mede-grondlegger is van het moderne duurzaamheidsdenken.
  • Patrick Couvreur (Université Paris-Sud), op voordracht van de faculteit Farmaceutische Wetenschappen. De Franse farmacoloog was de eerste die nanometrische capsules ontwikkelde die in staat zijn cellen te penetreren om medicijnen af ​​te leveren.
  • Fatou Diome, op voordracht van de rector van de UGent. De Frans-Senegalese auteur belichaamt op een uitzonderlijke wijze actuele maatschappelijk-sociale thema’s.

Het eredoctoraat is een erkenning voor hun maatschappelijke en/of wetenschappelijke verdiensten.

Meer informatie.

Lees meer artikels over: