In de ban van de tijd: tentoonstelling en e-book

(13-02-2018) Nog tot 25 maart kan je in de Sint-Pietersabdij de tentoonstelling 'In de ban van de tijd' bezoeken.

'In de ban van de tijd' gaat over een van de meest fascinerende fenomenen aller tijden: de Tijd. Niets is meer vertrouwd en tegelijk zo ongrijpbaar. Soms gaat hij razendsnel. Soms tergend traag. Wat je ook probeert, je krijgt er geen vat op. Met tot de verbeelding sprekende objecten en geschriften die al sinds eeuwen dit mysterie proberen te ontrafelen, brengt deze tentoonstelling een ode aan al die wetenschappers, instrumentenbouwers, ingenieurs en avonturiers die eeuwenlang gezocht hebben naar een antwoord op die ene wetenschappelijke vraag: ‘Hoe laat is het?’

Samen met Sven Speybrouck, de man van o.a. Interne Keuken op Radio 1 en Publiek Geheim op Canvas, en filosoof en wetenschapshistoricus Maarten Van Dyck, tevens curator van de tentoonstelling, gaat de bezoeker, gewapend met een audiogids, op ontdekkingsreis. Sven vraagt Maarten de oren van het lijf, nieuwsgierig naar de petites histoires achter dit hersenbrekende topic.

‘In de ban van de tijd’ is een van de vier tentoonstellingen die werden samengesteld in het kader van het Out of the Box-project van UGent.

Bij de tentoonstelling hoort ook een e-book (geschreven door curator prof. Maarten Van Dyck).


 

 

Lees meer artikels over: