Internationale Filosofie Olympiade van 23 tot 27 mei in Montenegro

(18-05-2018) Van 23 tot 27 mei vindt de volgende editie van de Internationale Filosofie Olympiade plaats in Montenegro. Prof. Danny Praet (vakgroep Wijsbegeerte en Moraalwetenschappen) vergezelt de Belgische deelnemers en zetelt in de internationale jury.

​De International Philosophy Olympiad (IPO) is een internationale essaywedstrijd voor leerlingen uit het laatste jaar middelbaar. Elk deelnemend land kan twee leerlingen afvaardigen naar de internationale finale, die dit jaar in Montenegro plaatsvindt. Anouk Beckers (Sint-Gertrudiscollege Wetteren) en Kilian Okladnicoff (Atheneum van Merelbeke) wonnen de Belgische voorronde van de IPO met een essay over het thema “Verbeelding aan de Macht: 50 jaar na Mei ‘68”. Prof. Danny Praet was de voorzitter van de jury van de Belgische preselectie.

Het thema van de IPO van dit jaar is “environment”: milieufilosofie en ecologisch bewustzijn. De leerlingen van de 52 deelnemende landen wonen lezingen bij en nemen deel aan discussies en workshops over dit thema. Voor de eigenlijke wedstrijd krijgen de leerlingen vier citaten van filosofen voorgeschoteld. Ze krijgen vier uren de tijd om hierover een essay te schrijven in een van de vier officiële IPO-talen (Duits, Engels, Frans en Spaans) op voorwaarde dat dit geen officiële taal van hun eigen land is. De winnaars van de IPO worden bekendgemaakt tijdens de slotceremonie in Bar, Montenegro op zondag 27 mei.

Contact

Meer info: www.philosophy-olympiad.org/

Lees meer artikels over: