Jeroen De Gussem (doctor in de Geschiedenis, Taalkunde en Letterkunde) naar finale Vlaamse Phd Cup

Jeroen De Gussem © Kevin Faingaert (vergrote weergave)

Jeroen De Gussem © Kevin Faingaert

(24-09-2020) Jaren onderzoek vertellen in 3 minuten, dat is de uitdaging die Jeroen De Gussem aangaat in de Vlaamse PhD Cup.

De wedstrijd spoort recent gepromoveerde doctors uit alle disciplines aan om hun onderzoek met de wijde wereld te delen. Jeroen De Gussem werd geselecteerd uit 81 inzendingen en is nu bij de laatste 8 onderzoekers die een kans maken op de PhD Cup.

Of Jeroen in de voetsporen treedt van Jonas Roelens (vakgroep Geschiedenis) en de PhD Cup-trofee 2020 in de wacht sleept, weten we op dinsdag 6 oktober. Dan wordt de finale betwist in Het Depot, Leuven. Via een 3-minuten-presentatie zullen de 8 finalisten de jury moeten zien te overtuigen over hun onderzoek. De jury bestaat dit jaar uit radiomaker Lieven Vandenhaute (Nieuwe Feiten - Radio 1), Katleen Bracke (hoofdredacteur Universiteit van Vlaanderen), prof. Lendert Gelens (KU Leuven) en reclamemaakster Klaartje Galle (Darwin BBDO).

De inzet: een opleiding ter waarde van 5.000 euro aan de Vlerick Business School, een ticket om een college te geven bij de Universiteit van Vlaanderen en heel wat media-aandacht voor het winnende onderzoek. De finale is - zij het beperkt- live bij te wonen mits registratie via www.phdcup.be/finale-2020 of te volgen via Facebook Live

Lees meer over het onderzoek van Jeroen De Gussem.