Joint PhD met Universiteit van St Andrews

(23-01-2019) De universiteiten van St Andrews (Schotland) en Gent hebben een akkoord gesloten om Joint PhDs te faciliteren. Doctorandi werken gedurende drie jaar voltijds aan hun doctoraatsstudie, een periode die met een jaar kan worden verlengd.

Kandidaten starten hun opleiding aan St Andrews (Faculties of Arts and Divinity) of aan de UGent (faculteit Letteren en Wijsbegeerte). Zij brengen gedurende ten minste 12 maanden een onderzoeksperiode door aan beide universiteiten en hebben aan beide instellingen een promotor. De instelling waar het grootste deel van het doctoraatsonderzoek plaatsvindt, wordt aangeduid als hoofdinstelling.

Arts and Divinity aan St Andrews

St Andrews is de derde oudste universiteit in de Engelssprekende wereld en staat bekend om haar kwaliteitsvol onderzoek in Arts and Divinity. Ze wordt beschouwd als de beste universiteit van Schotland en staat op de 14e plaats in de lijst van Britse universiteiten omwille van haar kwaliteit van de publicaties in de UK (Research Excellence Framework 2014).

Aanvragen kunnen gedurende het hele jaar ingediend worden.

Meer informatie via website van St Andrews.

Lees meer artikels over: