Nieuwsberichten

Zwitsers theatermaker Milo Rau wordt UGent-eredoctor

Op 20 maart reikt de UGent een institutioneel eredoctoraat uit aan Milo Rau. Daarnaast worden 5 eretitels toegekend wegens wetenschappelijke verdiensten.

Lees verder...

Antjie Krog eerste UGent Writer in Residence

De Zuid-Afrikaanse schrijfster, vertaler en buitengewoon hoogleraar Antjie Krog, verbonden aan de Universiteit van Wes-Kaapland (UWK), wordt de eerste literaire gastauteur aan de UGent.

Lees verder...

UGent toont leerlingen waarom Grieks relevant blijft

In maart organiseert de Afdeling Grieks het Onderzoeksfestival Oudgrieks voor scholen: ‘Doorprik de mythe!’.

Lees verder...

UGent'ers en Van Eyck: archeometrie

2020 staat in Gent in het teken van Van Eyck en het Lam Gods. Wist je dat er ook heel wat UGent’ers betrokken zijn bij dit feestjaar? We zetten er enkele in de kijker. Deze week: Peter Vandenabeele.

Lees verder...

Het genie Van Eyck: de code gekraakt!

Nieuwste aflevering van de geschiedenispodcast Geheugenissen. 'Het genie Van Eyck: de code gekraakt', met Maximiliaan Martens en Jan Dumolyn.

Lees verder...

Professor Jóhanna Barðdal bekleedt residential fellowship aan het NIAS in Amsterdam

Dit voorjaar bekleedt professor Jóhanna Barðdal een residential fellowship aan het Netherlands Institute for Advanced Study in the Humanities and Social Sciences (NIAS)

Lees verder...

UGent'ers en Van Eyck: kunstwetenschappen en sociale geschiedenis

2020 staat in Gent in het teken van Van Eyck en het Lam Gods. Een van de hoogtepunten is ongetwijfeld de terugkeer van het gerestaureerde schilderij naar de Sint-Baafskathedraal. Aan de schitterende restauratie ging jaren van onderzoek vooraf.

Lees verder...

UGent'ers en Van Eyck: filosofie, ethiek en religie

2020 staat in Gent in het teken van Van Eyck en het Lam Gods. Wist je dat er ook heel wat UGent’ers betrokken zijn bij dit feestjaar? De komende weken zetten we enkelen onder hen in de kijker. Deze week: Danny Praet.

Lees verder...

Publiek gastcollege Herman Van Rompuy op 12 december

Op 12 december geeft Herman Van Rompuy, Minister van Staat & Emeritus Voorzitter van de Europese Raad, een publiek gastcollege voor de cursus Antieke Retoriek.

Lees verder...

Schrijfwedstrijd klimaatverandering voor Gentse scholieren en studenten

De vakgroep Letterkunde en de studentenvereniging Prometheus organiseren een schrijfwedstrijd over klimaatverandering voor leerlingen uit de derde graad van de Gentse middelbare scholen en Gentse studenten.

Lees verder...