Drie LW onderzoekers naar finale Vlaamse Phd Cup

(26-09-2019) Vier tot zes jaar onderzoek vertellen in 3 minuten, dat is de uitdaging die Lisa Demets, Jonas Roelens en Stefan Huygebaert aangaan in de Vlaamse PhD Cup.

De wedstrijd spoort recent gepromoveerde doctors uit alle disciplines aan om hun onderzoek met de wijde wereld te delen. Lisa, Stefan en Jonas werden geselecteerd uit 73 inzendingen en zijn nu bij de laatste 8 onderzoekers die een kans maken op de PhD Cup.

Wie de PhD Cup-trofee in de wacht sleept, weten we op zondag 6 oktober. Dan wordt de finale betwist in de Brusselse BOZAR. De inzet: een opleiding ter waarde van 5.000 euro aan de Vlerick Business School, een ticket om een college te geven bij de Universiteit van Vlaanderen en heel wat media-aandacht voor het winnende onderzoek.

De finale is gratis bij te wonen mits registratie via www.phdcup.be/de-finale of te volgen via Facebook Live.

Publieksprijs

De 8 finalisten maken ook kans op de publieksprijs. De kandidaten worden nu voor de camera gehaald om de pitch van hun onderzoek te filmen. De filmpjes verschijnen op maandag 30 september online, waarna het publiek een week de kans krijgt om een stem uit te brengen. De finalist met de meeste stemmen krijgt de publieksprijs en mag rekenen op redactionele aandacht in De Morgen en Eos Magazine.

Meer info over het onderzoek van de LW kandidaten:

Lisa Demets (Geschiedenis)

Jonas Roelens (Geschiedenis)