Drie onderzoekers geselecteerd voor de Vlaamse Phd Cup

(04-09-2019) Vier tot zes jaar onderzoek vertellen in 3 minuten, dat is de uitdaging die Lisa Demets, Jonas Roelens en Stefan Huygebaert aangaan in de Vlaamse PhD Cup.

De wedstrijd spoort recent gepromoveerde doctors uit alle disciplines aan om hun onderzoek met de wijde wereld te delen. Een tienkoppige jury selecteerde 16 onderzoekers uit 73 inzendingen.

Na een vierdaagse mediatraining onder leiding van experten als onder meer Phara de Aguirre wacht de 16 geselecteerde deelnemers de ultieme uitdaging: doe de kern van je jarenlange onderzoek uit de doeken in een heldere presentatie van 3 minuten. De 8 kandidaten die het beste presteren tijdens de mediaschool verzekeren zich van een plaats in de finale op 6 oktober in de Brusselse BOZAR. De inzet: een opleiding ter waarde van 5.000 euro aan de Vlerick Business School, een ticket om een college te geven bij de Universiteit van Vlaanderen en heel wat media-aandacht voor het winnende onderzoek. De finale is live bij te wonen en zal via een livestream te volgen zijn. 

Meer info over het onderzoek van de kandidaten