Jeroen De Gussem (doctor in de Geschiedenis, Taalkunde en Letterkunde) geselecteerd voor de Vlaamse Phd Cup

© Kevin Faingnaert (vergrote weergave)

© Kevin Faingnaert

(02-09-2020) Jaren onderzoek vertellen in 3 minuten, dat is de uitdaging die Jeroen De Gussem aangaat in de Vlaamse PhD Cup.

De wedstrijd spoort recent gepromoveerde doctors uit alle disciplines aan om hun onderzoek met de wijde wereld te delen. Een tienkoppige jury selecteerde 16 onderzoekers uit 81 inzendingen.

Na een vierdaagse mediatraining onder leiding van experten als onder meer Tim Pauwels (VRT NWS) wacht de 16 geselecteerde deelnemers de ultieme uitdaging: doe de kern van je jarenlange onderzoek uit de doeken in een heldere presentatie van 3 minuten. De 8 kandidaten die het beste presteren tijdens de mediaschool verzekeren zich van een plaats in de finale op 6 oktober in Het Depot, Leuven. De inzet: een opleiding ter waarde van 5.000 euro aan de Vlerick Business School, een ticket om een college te geven bij de Universiteit van Vlaanderen en heel wat media-aandacht voor het winnende onderzoek. De finale staat open voor een beperkt publiek en is ook online te volgen op phdcup.be. Vijf doctoraatsstudenten van de UGent maken kans op een finaleplaats.

Vorig jaar won Jonas Roelens (vakgroep Geschiedenis) de PhD Cup 2019.  Roelens wist met zijn presentatie "Het Sodom van het Noorden" de jury het meest te overtuigen en ging aan de haal met zowel de hoofd- als publieksprijs.

Lees meer over het onderzoek van Jeroen De Gussem.