Project ‘Verdwenen Zwinhavens’ brengt middeleeuwen terug tot leven via Virtual Reality

(13-07-2021) Een nieuwe fietsroute met innovatieve VR-kijkers en een hoogtechnologische tentoonstelling in het Zwin Natuur Park brengen de fascinerende wereld van de verdwenen Zwingeul en haar middeleeuwse Zwinhavens vanaf 3 juli terug tot leven.

Brugge, Damme, Monnikerede, Hoeke, Sint-Anna-ter Muiden en Sluis waren ooit dé tophavens van Europa. Maar de Zwingeul verzandde en de havens verdwenen. Het uniek project ‘Verdwenen Zwinhavens’ kwam tot stand na uitgebreid onderzoek van de vakgroep Archeologie. De vele verhalen komen via ultramoderne VR-technologie opnieuw tot leven vanaf 3 juli 2021.

Lees meer op durfdenken.be.

Op zaterdag 4 september organiseren we een alumnidag in het Zwin Natuur Park in het teken van de belevingsexpo ‘Verdwenen Zwinhavens’.

Deelname is gratis, maar de plaatsen zijn beperkt. Alumni van de faculteit Letteren en Wijsbegeerte kunnen vanaf 15 juli inschrijven via Infinitum, het alumniportaal van de UGent.