Schrijfwedstrijd klimaatverandering voor Gentse scholieren en studenten

(28-11-2019) De vakgroep Letterkunde en de studentenvereniging Prometheus organiseren een schrijfwedstrijd over klimaatverandering voor leerlingen uit de derde graad van de Gentse middelbare scholen en Gentse studenten.

Literatuur is ertoe in staat mensen te raken op een manier die de naakte feiten op zich niet vermogen. Als we willen bereiken dat mensen zich eindelijk echt beginnen te bekommeren om het klimaat, dan kunnen we dat potentieel dus misschien maar best ten volle benutten. Kan literatuur het klimaat redden? Wie zal het zeggen. Het valt in elk geval te proberen, niet?

Wedstrijd

Graag nodigen we jou uit om de uitdaging aan te gaan door een literaire respons te schrijven op de klimaatverandering. Het genre is vrij, en je mag ingaan op eender welk aspect van de problematiek, hoe reusachtig of minuscuul ook.  Alle informatie over de wedstrijd en deelname via clifi.ugent.be.

De prijsuitreiking vindt plaats in Kunstencentrum Vooruit op woensdag 18 maart, tijdens 'Traag geweld: Kan kunst het klimaat redden?', een gratis evenement over literatuur, kunst en klimaatverandering georganiseerd door de UGent, Studium Generale en de Vooruit. Er worden prijzen voorzien voor elk van beide onderwijsniveaus.

Schrijfsessie

Studentenvereniging Prometheus organiseert op dinsdag 17 december 2019 van 19 tot 21 u. een creatieve schrijfsessie over klimaatverandering. Deze sessie is tweetalig (Nederlands en Engels) en staat open voor scholieren en studenten. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Prometheus via Facebook of e-mail ().

Inspiratiesessie voor leerkrachten

Prof. dr. Stef Craps en Mahlu Mertens bieden een inspiratiesessie aan voor leerkrachten secundair onderwijs over de literaire respons op de klimaatverandering. In die sessie zullen ze aan de hand van een aantal concrete voorbeelden uit de Nederlandstalige en Engelstalige literatuur bespreken hoe hedendaagse schrijvers omgaan met deze thematiek. Meer info.

Meer info en contact

clifi.ugent.be