Master Vergelijkende Moderne Letterkunde Hannah Kruithof genomineerd voor Vlaamse Scriptieprijs 2018

(11-12-2018) Hannah Kruithof (master Vergelijkende Moderne Letterkunde) behaalde de shortlist van de Vlaamse Scriptieprijs 2018 met haar masterproef ‘De poëtica van Instagram. Creativiteit en beroering ondanks en dankzij constraints.’

Met de Vlaamse Scriptieprijs wil Scriptie vzw sterke thesissen opsporen om ze vervolgens in de kijker te plaatsen bij het grote publiek. Alle deelnemende scripties komen in de Vlaamse ScriptieBank terecht, een gratis online thesisbank. De inzendingen worden beoordeeld op nieuwswaarde, journalistieke bruikbaarheid en wetenschappelijke kwaliteit.

In de scriptie van Hannah Kruithof wordt de poëtica van Instagram onderzocht. Hoe komen esthetische effecten tot stand binnen dit sociale medium? Hoe wekken Instagramteksten beroering op bij de lezer? Deze verkennende studie vormt een beginpunt voor verder onderzoek naar esthetische expressie via nieuwe media.

De winnaar van de Vlaamse Scriptieprijs wint 2.500 euro, de vier overige genomineerden ontvangen elk 250 euro.

Op woensdag 19 december weten we of Hannah de hoofdprijs in de wacht sleept. Schrijf nu in om de prijsuitreiking bij te wonen.

Meer informatie over de masterproef van Hannah Kruithof

Lees meer artikels over: