Tentoonstelling ‘Ivo Andrić. A writer and/or a diplomat’ van 28 februari tot 9 maart in de Faculteitsbibliotheek

Ivo Andrić (vergrote weergave)

Ivo Andrić

(28-02-2018) Op woensdag 28 februari opent de Servische ambassadeur, Marina Jovićević, een tentoonstelling over Ivo Andrić in de Faculteitsbibliotheek Letteren en Wijsbegeerte.

De tentoonstelling zet twee facetten van de schrijver in de schijnwerpers: zijn literaire oeuvre over het leven in de Balkan tijdens de Ottomaanse en Franse bezetting en zijn werk als diplomaat tussen de twee wereldoorlogen.

De Joegoslavische schrijver Ivo Andrić won in 1961 de nobelprijs voor literatuur. Zijn bekendste werken zijn De brug over de Drina (Na Drini ćuprija) (1945) en De kroniek van Travnik (Travnička hronika) (1945). Beide werken handelen over het leven in de Balkan respectievelijk tijdens de Ottomaanse en Franse bezetting. Andrić schreef niet alleen een mooi oeuvre bij elkaar, maar was ook een succesvolle diplomaat. Hij was vooral actief tijdens het interbellum en was o.a. tewerkgesteld in Berlijn, Boekarest, Triëst en Parijs.

De tentoonstelling werd gerealiseerd in samenwerking met het Servische Ministerie van Cultuur en Informatie, de ’Liaison Office of the Authonomous Region Friuli Venezia Giulia’ en de ’Association Giuliani nel Mondo of Trieste’ in Brussel.

Lees meer artikels over: