Opening VANDENHOVE Centrum voor architectuur en kunst

Paviljoen Vandenhove (© Godfried Verschaffel) (vergrote weergave)

Paviljoen Vandenhove (© Godfried Verschaffel)

(15-02-2018) Op donderdag 15 februari opent de UGent het Vandenhove-paviljoen. Dit is meteen ook de start van de activiteiten van het VANDENHOVE Centrum voor architectuur en kunst.

Het interfacultair centrum VANDENHOVE zal de kunstcollectie die architect Vandenhove in 2012 aan de UGent schonk, inzetten voor het ontwikkelen van onderwijs, onderzoek en tentoonstellingen op het gebied van architectuur en kunst.

Het centrum beschikt daarvoor over een nieuw gebouw naast de Boekentoren, ontworpen en geschonken door Charles Vandenhove.

Schenking Vandenhove

De schenking Vandenhove vormt de basis van een nieuw interfacultair onderzoeks- en onderwijsproject aan de Universiteit Gent.

De vakgroep Kunst-, Muziek- en Theaterwetenschappen (faculteit Letteren & Wijsbegeerte) en de vakgroep Architectuur en Stedenbouw (faculteit Ingenieurswetenschappen & Architectuur) zullen samenwerken voor onderwijs en onderzoek over kunstverzamelingen, tentoonstellingsgeschiedenis en tentoonstellingsarchitectuur.

In samenwerking met de Universiteitsbibliotheek worden studietentoonstellingen gebouwd die het universitair patrimonium in het licht stellen.

Website van het interfacultair studiecentrum Vandenhove

Lees meer artikels over: