Jonas Roelens (vakgroep Geschiedenis) wint PhD Cup 2019 én publieksprijs

(07-10-2019) Op 6 oktober vond de finale van de Vlaamse PhD cup plaats in de BOZAR. Jonas Roelens (vakgroep Geschiedenis) ging aan de haal met zowel de hoofd- als publieksprijs.

Jonas Roelens wist met zijn presentatie "Het Sodom van het Noorden" de jury het meest te overtuigen. Hij wint een opleiding ter waarde van 5.000 euro aan de Vlerick Business School en een ticket om een college te geven bij de Universiteit van Vlaanderen. 

Niet alleen de jury was onder de indruk van de presentatie van Jonas. De voorbije week kon je korte filmpjes met daarin de pitch van de acht finalisten bekijken op www.phdcup.be/publieksprijs en je stem uitbrengen voor jouw favoriet. Er werden in totaal bijna 4000 stemmen uitgebracht. Ongeveer een kwart van die stemmen ging naar Jonas Roelens, die daarmee dus ook glansrijk de publieksprijs wint. Dankzij deze publieksprijs mag hij rekenen op redactionele aandacht in De Morgen en Eos Magazine.  

Maar liefst drie van de acht genomineerde onderzoekers voor de finale van de PhD Cup kwamen uit de faculteit Letteren en Wijsbegeerte. Lisa Demets, Stefan Huygebaert en Jonas Roelens gaven het beste van zichzelf.

Meer info over het onderzoek van de LW kandidaten: 

Lisa Demets (Geschiedenis)

Jonas Roelens (Geschiedenis)

Stefan Huygebaert (Kunstgeschiedenis)

 

Alle info op www.phdcup.be/de-finale

Lees meer artikels over: