Nieuwsberichten

Nieuwe unieke opleiding met taaltechnologie

Vanaf volgend academiejaar kan je binnen de bacheloropleiding Toegepaste taalkunde een traject taaltechnologie volgen. De opleiding combineert de studie van een vreemde taal met Nederlands én taaltechnologie. Het traject is uniek in Vlaanderen.

Lees verder...

Nieuwe podcast over de leading lady’s van de middeleeuwen

Podcastmaker Julie van Bogaert maakte samen met historici Els De Paermentier en Lisa Demets een boeiende podcast die de middeleeuwse vrouwen in de spotlight plaatst. Vanaf 11 december op VRT MAX en tijdens de kerstvakantie op Klara.

Lees verder...

Geschilderde kaart van Pieter Pourbus erkend als Vlaams Topstuk na nieuw onderzoek ​

Nadat onderzoek door Jan Trachet (vakgroep Archeologie) aantoonde hoe bijzonder waardevol 'De geschilderde kaart van het Brugse Vrije' (1571) van Pieter Pourbus is, bestempelde de Vlaamse Topstukkenraad het werk als ‘zeldzaam en onmisbaar’.

Lees verder...

UGent'ers vallen in de prijzen door hun uitmuntende wetenschapscommunicatie

UGent-onderzoekers zetten zich dagelijks in om hun eigen fascinatie voor wetenschap te delen met de hele samenleving. Dat is ook de KVAB en de Jonge Academie niet ontgaan. Ze bekroonden drie UGent'ers met een Onderscheiding Wetenschapscommunicatie.

Lees verder...

Alumnus Jan Vantoortelboom wint Boekenbon Literatuurprijs

Jan, alumnus van de opleiding Germaanse Talen van de faculteit Letteren en Wijsbegeerte, wint één van de belangrijkste literaire prijzen in het Nederlandstalige taalgebied.

Lees verder...

Deze ERC’ers kiezen de UGent voor hun volgende carrièrestap

Bij de start van het academiejaar mochten we opnieuw een aantal internationale professoren verwelkomen aan onze universiteit. Onder hen ook ERC grantees. Waarom kozen zij de UGent als nieuwe uitvalbasis?

Lees verder...

UGent op Dag van de Wetenschap 2023

Tal van kennisinstellingen, bedrijven, sterrenwachten, doe-centra, musea en labo’s openen op de Dag van de Wetenschap hun deuren. De UGent doet mee met meer dan 150 activiteiten!

Lees verder...

Een studiekeuze maken?

Ben jij laatstejaars secundair en wil je volgend jaar starten aan de universiteit? Een studiekeuze maken, hoe begin je eraan?

Lees verder...

ERC Starting Grants voor vijf UGent’ers

Vijf UGent-onderzoekers ontvangen een ERC Starting Grant. Met deze beurs kunnen zij hun onderzoeksgroep uitbouwen en grensverleggend onderzoek doen.

Lees verder...

Studenten Oshin Ghiotto en Jarne Ghijsels op audiëntie bij koning Filip

Oshin en Jarne mogen op 19 september op audiëntie bij de Koning. Ze zijn de oprichters van de chattool Epione, een anonieme chatlijn voor en door studenten.

Lees verder...