Nieuwsberichten

Koningspaar bezoekt archeologische site UGent tijdens staatsbezoek aan Griekenland

Van 2 tot 4 mei 2022 brengen de Koning en de Koningin een staatsbezoek aan Griekenland. Een van de hoogtepunten van de missie wordt het bezoek aan de archeologische site in Thorikos, waar de UGent belangrijk wetenschappelijk onderzoek verricht.

Lees verder...

Steven Van Gucht is de eerste UGent-alumnus van het jaar

Hij speelt een onwaarschijnlijk belangrijke rol in de bestrijding van de coronapandemie en is niet meer weg te slaan uit de media. En nu mag Steven Van Gucht zichzelf de allereerste UGent-alumnus van het jaar noemen.

Lees verder...

Starting Grants voor UGent-onderzoekers

UGent-onderzoekers Kim Calders (links) en Thomas Mertens (rechts) ontvangen een ERC Starting Grant. Met deze beurs kunnen zij hun onderzoeksgroep uitbouwen en grensverleggend onderzoek doen.

Lees verder...

Twee UGent-onderzoekers winnen 2021 ERC Starting Grant

UGent-onderzoeker Paul Michael Kurtz en Alexandra Simonenko ontvangen een ERC Starting Grant. Met deze beurs kunnen zij hun onderzoeksgroep uitbouwen en grensverleggend onderzoek doen.

Lees verder...

UGent op het filmfestival

De UGent en Film Fest Gent slaan de handen in elkaar en bieden een uniek, verdiepend programma aan op de 48e editie van het festival, van 12 tot 23 oktober 2021.

Lees verder...

UGent-onderzoekers ontdekken unieke luchtfoto's Belgische kust in 1945

De unieke foto's van de Belgische kust die in Amerikaanse archieven ontdekt werden, worden nu uitgegeven in een monumentaal boek.

Lees verder...

Eigen Regie 2.0: Alumni als onmisbare bron van feedback over je opleiding: vier UGent’ers delen hun ervaring

De kwaliteit van ons onderwijs verbeteren is een werk van permanente adem. Kritisch reflecteren over de eigen onderwijspraktijk en kansen zien en grijpen om bij te sturen, is daarbij cruciaal.

Lees verder...

Blend@UGent al helemaal gewend? Collega’s delen hun ervaringen. Deel 4: klassieke taal in een modern jasje met Ilse De Vos

Tot code rood konden de oefenlessen Oudgrieks die Ilse De Vos geeft aan het eerste, tweede en derde jaar on campus doorgaan.

Lees verder...