Nieuwsberichten

Internationale Francqui Leerstoel voor prof. Rens Bod (UvA)

Lees verder...

Vertaalstudenten UGent voor derde maal European Master's of Translation

Lees verder...

Al gehoord van het honoursprogramma Think & Talk?

Het honoursprogramma Think & Talk richt zich tot uitmuntende, gemotiveerde en communicatieve studenten uit de alfawetenschappen.

Lees verder...

Laat studenten Neerlandistiek bij jou aan tafel schuiven op 9 augustus

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert het Universitair Centrum voor Talenonderwijs (UCT) de Taalunie Zomercursus Nederlands. In het kader hiervan worden personen of gezinnen gezocht bij wie deelnemende studenten op 9 augustus aan tafel mogen schuiven.

Lees verder...

Zonta aanmoedigingsprijs voor Tineke Melkebeek

Doctoranda Tineke Melkebeek van de vakgroep Wijsbegeerte en Moraalwetenschap krijgt op 17 september de aanmoedigingsprijs voor vrouwelijke onderzoeker van serviceorganisatie Zonta.

Lees verder...

Pint of Science komt terug naar België

Het grootste internationale wetenschapsfestival Pint of Science komt in mei voor de tweede keer naar België. De UGent is partner van dit project.

Lees verder...

Sluiting resto De Brug vanaf 20 mei: resto Kantienberg ook ’s avonds open

Van 20 mei tot 20 september sluit resto De Brug voor renovatie- en uitbreidingswerken. Geen nood: resto Kantienberg (Stalhof 45) verwelkomt iedereen graag 's middags én 's avonds.

Lees verder...

Experimenteren met prehistorische vuurhaarden

Vuursteen in vlammen! Op zaterdag 13 april wordt een vuurexperiment uitgevoerd in de Gallische Hoeve in Destelbergen. Ben je benieuwd hoe de wetenschappers te werk gaan? Iedereen welkom vanaf 14.30 u.!

Lees verder...

De UGent versterkt de kwaliteit van de Vlaamse leraren

De UGent biedt vanaf academiejaar 2019-2020 acht nieuwe educatieve masters aan. Studenten kunnen die masteropleidingen onmiddellijk na de bacheloropleiding aanvatten om zowel leraar als vakinhoudelijk expert te worden. Een leraar met méér dus.

Lees verder...

“Mijn WOW gaat naar…”

Wetenschappelijk onderzoek verandert ons leven en onze blik op de wereld. De UGent grijpt Dies Natalis aan om – naast haar verjaardag – ook onderzoek te vieren. Ze vraagt alle UGent’ers en Vlamingen: Welk onderzoek vind jij belangrijk?

Lees verder...