Webklassen

Ontdek of een studie bij je past: volg een webklas!

Je hebt interesse in een bepaalde opleiding, maar weet niet wat die precies inhoudt? De faculteit Letteren en Wijsbegeerte organiseert daarom webklasssen.

Webklassen zijn online lessenreeksen waarin je kennis maakt met de opleiding van jouw interesse. Door een webklas te volgen krijg je een reëel beeld van een opleiding, van het beoogde niveau van het eerste jaar, van het soort taken die je als student te verwerken krijgt en van de werklast die gepaard gaat met het studeren aan de universiteit. Een webklas duurt vier weken en wordt begeleid door docenten van de opleiding. Wekelijks krijg je een online les en nieuwe opdracht waaraan je ongeveer 2,5u tijd zal besteden. Je volgt de webklas thuis en je werkt op individuele basis aan de opdrachten. Sommige webklassen gaan dieper in op een welbepaald thema, andere laten je dan weer kennismaken met de hele opleiding. Webklassen zijn dé manier om je te verdiepen in je studiekeuze!

Na afloop van de webklas krijg je een certificaat van deelname.

Je volgt thuis de webklas en je werkt op individuele basis en op je eigen tempo aan de opdrachten. Elke week krijg je een nieuwe opdracht en feedback op de vorige opdracht. 

De webklassen van dit academiejaar zijn afgelopen. 

Deze opleidingen bieden een webklas aan:

 

Webklas gemist? Of biedt de opleiding van je keuze (nog) geen webklassen aan, dan kan je toch informatie vinden via de studiekiezer of kom langs op een van de infomomenten.