Schrijf in: zomercursussen online en cursussen 1ste semester online en on site.

(30-06-2020) Voor het eerste semester van het academiejaar 2020-2021 zet de Universiteit Gent in op een gedeeltelijke terugkeer naar “on campus” contactonderwijs.

Zomercursussen:

De lessen zijn online. U kunt nog inschrijven. Raadpleeg het lessenrooster voor meer informatie.

Eerste semester:

Voor het eerste semester van het academiejaar 2020-2021 zet de Universiteit Gent in op een gedeeltelijke terugkeer naar “on campus” contactonderwijs. Het lesgeven in coronaveilige omstandigheden en een spreiding over de beschikbare ruimte krijgt hierbij absolute prioriteit.

Het UCT zal werken met een combinatie van lessen op de campus in beperkte groepen, begeleid afstandsleren en online interactievormen. We benutten daarbij voluit de voordelen van de drie aanpakken. De formule hangt af van het type cursus – bijv. Nederlands voor anderstaligen niveau 1 (dagonderwijs) wordt integraal “on campus” gegeven, terwijl Praktisch Italiaans niveau 2 (avondonderwijs) overwegend online verloopt en “English for Written Academic Purposes” integraal online. Zie lessenroosters voor een overzicht.

Alle lessen - zowel in de fysieke als in de virtuele online klas – verlopen live. Onze doelstellingen blijven ongewijzigd: kwalitatief taalonderwijs door gedreven en ervaren taaldocenten.

Het programma voor het eerste semester is beschikbaar. Inschrijven kan vanaf 1 juli.

Het UCT digitaal

De voorbije maanden schakelden we voor al onze vakken over naar digitaal onderwijs. Onze docenten bekwaamden zich in het nieuwe medium, tot grote tevredenheid van de cursisten. Vanaf het eerste semester zal het UCT een combinatie aanbieden van online en on campus lessen. Wij garanderen een interactieve aanpak met ruimte voor individuele feedback.

• Breakout rooms laten toe af te wisselen tussen plenaire discussies en spreekoefeningen in kleine groepen.
  • Een gedeeld scherm fungeert als een alternatief smartboard.
  • Vragen stellen of korte opmerkingen ronselen kan in de chatfunctie.
  • Via polls kunnen we de hele groep efficiënt bevragen.

Kortom, deze en andere functionaliteiten zorgen ervoor dat onze digitale modules op een gevarieerde, dynamische manier de taalvaardigheid versterken.

We hopen u binnenkort te ontmoeten!