vacature in India – docent Nederlands als vreemde taal

(12-10-2020) De English and Foreign Languages University (EFLU) in Hyderabad, India, zoekt per 1 januari 2021 een voltijds docent Nederlands voor een aanstelling van 2 jaar.

EFLUDe English and Foreign Languages University (EFLU) is de belangrijkste universiteit in India voor onderricht in niet-Indiase talen. De universiteit kreeg van de Indiase regering het mandaat om onderwijs en onderzoek in vreemde talen en letteren te verzorgen. EFLU wijdt zich aan de studie van het Engels en 10 andere vreemde talen (Arabisch, Chinees, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Russisch, Japans, Koreaans en Perzisch). Bij de meest recente beoordeling door de National Assessment and Accreditation Council ontving EFLU een A Grade.

De EFLU slaat samen met het Universitair Centrum voor Talenonderwijs (UCT) van de UGent en de Nederlandse Taalunie de handen in elkaar om een opleiding Nederlands op te richten. De opleiding Nederlands kan uitgroeien tot een permanente afdeling Lage Landen Studies. Op verzoek van de EFLU en de Taalunie begeleidt het UCT de oprichting van de opleiding en rekruteert het UCT een docent Nederlands als Vreemde Taal. Meer informatie over deze vacature kunt u hier terugvinden.

Het UCT nodigt u van harte uit om ten laatste op 18 oktober 2020 per e-mail te reageren door uw sollicitatiebrief in het Nederlands met gedetailleerd CV en een kopie van uw diploma’s te sturen naar onze NT2-coördinator kristof.baten@ugent.be. Ook voor vragen kunt u terecht bij dit e-mailadres.