Survival Arabisch A

Rooster

Eerste semester schrijf in

(1) OT: datum oriëntatietest

(2) Waar? In deze kolom staat in welk lokaal of auditorium de cursus doorgaat. Gedetailleerde info vindt u in het onderdeel "Wegbeschrijving".

(*) Mededeling: Het UCT zal alle redelijke middelen inzetten om de beschikbaarheid van cursussen zo snel mogelijk op de site weer te geven. Om technische redenen kan hierin echter enige vertraging optreden, waardoor een cursus te lang onterecht op "vrij" blijft staan. Gelieve deze kolom dan ook te beschouwen als een hulpmiddel en niet als een garantie dat de cursus nog effectief beschikbaar is.   Indien een cursus toch volzet zou zijn op het moment van uw inschrijving, zal u hier uiteraard zo snel mogelijk over ingelicht worden.

Inhoudelijke informatie

Vereiste voorkennis: Er is geen voorkennis vereist.

Doelstelling:

Als u op zoek bent naar interactieve lessen met als doel op een zo kort mogelijke tijd een basiskennis van het gesproken Arabisch te verwerven, dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Inhoud:

U leert denken en spreken in het Arabisch, zonder eerst vanuit het Nederlands te vertalen. U leert iemand begroeten, de weg vragen, iets bestellen, uitnodigen. U spreekt over uw familie en stelt uw collega's voor.

U leert geen hoogdravend, klassiek Arabisch, maar praktische communicatie die een beginner helpt om te overleven met de taal. De cursus kiest daarom voor vereenvoudigd standaard Arabisch dat openstaat naar de gesproken tussentalen, vooral uit de Levant.

Ook het Arabische schrift krijgt u in de vingers. Het cursusboek introduceert per hoofdstuk een groep letters. Na zeven units kunt u alle woorden lezen en schrijven, in een vereenvoudigde grammatica. De grammatica en woordenschat staan trouwens ten dienste van de taalvaardigheid; ze zijn geen doel op zich.

Het handboek bevat 2 audio-CD's met native speakers en verwerkt veelzijdige culturele informatie.


Begintest: Neen

Administratief

Cursusafkorting : AraA
Let op! Dit is niet de cursuscode, die vindt u in het rooster bovenaan op deze pagina.

Programma: VTO

Prijzen

Prijscategorie: AA

Nuttige info

Handboek: UCT handboek. U krijgt dit handboek tijdens de les van uw docent.

Overzicht

ERK: A1-
Let op! Dit is niet de cursuscode, die vindt u in het rooster bovenaan op deze pagina.

Aantal lesuren : 30

Periode: 1e sem.

Uren per week : 1 x 2,5

Voor wie?: Iedereen